King James spasio Cavse

Cleveland prekinuo seriju poraza

King James spasio Cavse

Košarkaši Cleveland Cavaliersa sinoć su se na jedvite jade izvukli iz krize slabih rezultata i poraza jer su nakon produžetka na domaćem terenu sa 140:138 pobijedili Minnesota Timberwolvse.

LeBron James i društvo igraju očajnu košarku u posljednjih nekoliko sedmica, a na kraju je stvari morao spašavati, ko drugi, nego sam King.

Iako su domaći većim dijelom utakmice imali prednost, ona nije išla preko osam poena i Minnesota je sve vrijeme bila u utakmici, da bi pred sami kraj preokrenula rezultat i povela sa 129:126. Ipak, King James je uspio da spasi stvar za Cavse jer je na 40 sekundi prije kraja pogodio tojku za konačnih 129:129 i otišlo se u produžetke.

Ni u produžetku se nijedna ekipa nije uspjela odlijepiti na veću prednost, pa je sekund prije kraja rezultat glasio 138:138. Tada je stvari ponovo u svoje ruke uzeo LeBron James koji je uz zvuk sirene pogodio za pobjedu svog tima.

King je susret završio sa nevjerovatnim triple-double učinkom jer je imao 37 poena, 15 asistencija i 10 skokova. Osim njega istakao se i JR Smith sa 20 poena. Kod gostiju je sjajan bio Butler sa čak 35 poena, dok je Towns dodao 30 uz deset skokova.

Od ostalih rezultata izvodjit ćemo pobjedu Rocketsa kod Heata sa 109:101 uz 41 poen Jamesa Hardena. S druge strane Goran Dragič je ubacio 30 koševa. Pobjedu je slavila i ekipa San Antonija kod Phoenix Sunsa sa 129:81 uz 23 poena i 13 skokova Aldrigea. Detroit je slavio protiv Brooklyna sa 115:106, a Utah Jazz protiv Memphisa sa 92:88.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi