Cavsi konačno "došli pameti": Upućena ponuda za DeAndrea Jordana

Centar Clippersa seli u Ohio?

Cavsi konačno "došli pameti": Upućena ponuda za DeAndrea Jordana

Clevaland Cavaliersi tonu sve dublje i dublje. LeBron James igra gotovo sam, a agoniji njegove ekipe kao da nema kraja. Izgubili su Cavsi 12 od zadnjih 18 utakmica, ali čini se da čelnici franšize ni ne pokušavaju osnažiti roster.

Ipak, izgleda su Cavsi konačno "došli pameti" i uvidjeli da će sa trenutnom ekipom teško izboriti novo NBA finale, pa su konačno počeli tražiti pojačanja.

Sam Amick, novinar USA Todayja, je saopštio da su Cavsi pokušali dogovoriti trejd DeAndrea Jordana sa Los Angeles Clippersima.

Međutim, Cavsi su u zamjenu ponudili JR Smitha, Tristana Thompsona i jedan svoj pik prve runde Drafta, što čelnicima Clippersa nije dovoljno primamljiva ponuda.

Ukoliko zaista žele DeAndrea Jordana dodati svojoj ekipi evidentno je da će se Cavsi morati odreći i pika prve runde Brooklyn Netsa, koji je u njihovom "posjedu".

DeAndre Jordan bi se mogao ispostaviti kao izuzetno skupocjena akvizicija zbog ugovora koji ima, ali bi svakako doprinijeo igri Cavsa pod obručem, posebno u defanzivi. Ipak, Cavaliersi bi morali požuriti ukoliko žele centra Clippersa dovesti u Ohio s obzirom da za nekoliko dana ističe rok za trejdove u NBA ligi.

Podsjetimo, Clippersi su, navodno, o potencijalnom trejdu DeAndrea Jordana proteklih dana pregovarali i sa Milwaukee Bucksima, te Portland Trail Blazersima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi