Plemići u drugom meču slavili nad Rusima

Pobjeda Zrinjskog u drugom meču za oproštaj od Evrope

Samir Mlaćo

Pobjedom 30:28 u drugom meču rukometaši Zrinjskog oprostili su se od Challenge Cupa. Mostarci su jučer u prvom meču osmine finala poraženi od ruskog Krasnodara 39:27, te je već tada bilo jasno da Rusi sigurno idu dalje.

U današnjem meču pobjeda Plemića, u čijim redovima su bolji od ostalih bili Delić i Vistorop sa po sedam golova, dok su po dva manje dodali Grgić i Marić.

Kod Rusa osam pogodaka djelo je Spitca. Treba istaći da je bh. predstavnik u jednom momentu imao i pet golova prednosti.

"Iako smo i u ovoj utakmici vukli veliki umor iz prethodnog dana, pokazali smo zašto smo došli te u nekoliko navrata vodili i pet razlike.Nažalost, neke odluke krovne europske rukometne organizacije nema smisla komentirati, kako samo odigravanje prve utakmice tako i neke odluke za vrijeme oba susreta. Nadamo se da smo dostojno predstavljali Mostar i BiH", istakli su iz HMRK Zrinjski nakon meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.