Delić: Dat ćemo sve od sebe

Najbolji strijelac Zrinjskog

Delić: Dat ćemo sve od sebe

Pred rukometašima HMRK Zrinjski dalek je put u ruski Krasnodar gdje će s tamošnjom momčadi SKIF odigrati dvije utakmice osmine finala EHF Challenge Cupa.

Zrinjski je jedini preostali predstavnik BiH u europskim natjecanjima, Rusi jesu favoriti, a o tom i ambicijama u nastavku prvenstva za SportSport.ba govori Vedran Delić, pouzdano lijevo krilo Mostaraca i najbolji strijelac tima. Vedrana smo prvo upitali kako su protekle pripreme:

"Pripreme su protekle super,dobro i kvalitetno smo radili i dobro smo se spremili za ove predstojeće utakmice. Imali smo odlične, rekao bih vrhunske uvjete u Makarskoj. Imali smo dvoranu na raspolaganju kad smo god trebali,teretanu,bazen i sve što je potrebno za dobre pripreme. Pojačanja su nam dobro došla da proširimo roster, a što se tiče igrača koji su stigli, mislim da je pogođeno sa njima, ali ostaje sve da vidimo u utakmicama koje su pred nama".

Kakva su očekivanja od puta u Rusiju?

"U Krasnodar putujemo u petak i igramo dvije utakmice 10 i 11.2. Idemo da napravimo dobar rezultat i da ako bude malo sreće prođemo u slijedeći krug Challenge Cupa i da napravimo još jedan velik korak, iako smo vec napravili veliki ne bi bilo loše da prođemo dalje. Jedino u što sam siguran i što mogu da obećam kao kapetan ekipe, da nećemo otići na izlet i da se nećemo predati već u avionu, takoreći na pola puta".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nastavak sezone, ambicije Zrinjskog?

"U nastavak sezone idemo utakmicu po utakmicu. Ne zelim da obrcajem i pricamo bajke. Jednostavno idemo da napravimo bolji rezultat od prosle godinee i ka tome cilju svi radimo. Nadamo se da cemo i u Kupu BiH doci do borbe za medalje a u prvenstvu je sve otvoreno i ako odigramo sve utakmice kao u Ljubuskom mislim da nece bii problema da se i u prvenstvu borimo za neke od 3 pozicije pa da opet igramo Europu. Još kada nam se vrate ozlijeđeni Bošković, Džeba i kapetan Mandarić, uz ove momke koji su stigli, mislim da ćemo biti jak protivnik svim ekipama u BiH. Naravno, očekujem kao i dosada veliku potporu publike koja nas je nosila do naših najvećih pobjeda", završio je Delić razgovor za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi