Foto: EPA

Titula ide Građanima

Kompjuter izračunao: City je šampion, ali kako će izgledati ostatak tabele?

Midhat Šljivak

Do kraja engleske Premier lige ostalo je još 11 kola. Manchester City za sada na vrhu izgleda nezaustavljivo i ima čak 16 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala United.

Englezi su izračunali i kako će stanje na tabeli biti nakon posljednjeg 38. kola. Bez dileme, titula ide u plavi dio Manchestera, ali ostatak tabele izgleda veoma zanimljivo.

Prema super-kompjuteru, koji je izračunao sve mogućnosti, Manchester United će završiti drugi, Liverpool kao treći, dok će u duelu londonskih ekipa četvrto mjesto osvojiti Tottenham i to ispred Chelseaja i Arsenala.

Borba za opastanak će, kao i svake godine, također donijeti dosta uzbuđenja. Liga je toliko izjednačena da od ispadanja nije siguran ni sedmoplasirani Burnley koji ima 36 bodova, samo deset više od mjesta koje vodi u niži rang.

Međutim, kompluter tvrdi da će od naredne sezone u Championshipu igrati Southampton, Stoke i West Bromwich Albion. Predviđanja se vrše prema formi i rasporedu kojeg klubovi imaju do kraja i biće svakako vrlo interesantno vidjeti hoće li se na kraju sezone ova prognoza ispostaviti kao tačna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.