Klopp: Firmino je bio u sjeni Coutinha

Ne smatra ga potcijenjenim napadačem

Klopp: Firmino je bio u sjeni Coutinha

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp imao je zanimljiv govor na press konferenciji uoči utakmice sa Portom u Ligi prvaka.

Njemački stručnjak posebno se dotakao Roberta Firmina, koji igra izvanrednu sezonu u dresu kluba sa Anfielda. Brazilski napadač je ove sezone postigao 20 golova uz 11 asistencija na 36 utakmica u svim takmičenjima i, uz Mohameda Salaha, bez dvojbe je najbolji igrač ovog kluba.

"Prvog dana kada sam došao u Liverpool rekao sam da mi je drago što je Firmino tu. On je sjajan igrač i ne bih rekao da se u posljednje vrijeme popravio u igri. Uvijek je bio dobar, a mislim da javnost više obraća pažnju na njega otkako je otišao Coutinho i to je to. Firmino je bio u njegovoj sjeni", rekao je Klopp.

Za Roberta Firmina se često veže epitet jednog od najpotcjenjenijih napadača u današnjem fudbalu, ali Jurgen Klopp ne misli tako.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne bih se baš složio s tim. Ne znam šta drugi ljudi misle o Firminu, ali znam da svi fudbalski stručnjaci imaju visoko mišljenje o njemu".

Jurgen Klopp je govorio i o predstojećoj utakmici sa Portom koju smatra zahtjevnom, a poručio je i da još uvijek nije odredio početnih jedanaest za duel na Dragau.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi