Dobar meč u Mostaru i trijumf Zrinjskog

Plemići slave Filipovića

Midhat Šljivak

Zrinjski je pobijedio GOŠK sa 3:2 u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u jednom zaista jako dobrom meču koji je odigran Pod Bijelim brijegom

Loše je aktuelni prvak BiH ušao u prvo poluvrijeme. Gosti iz Gabele su u 10. minuti stigli do vodstva. Barić koristi lošu reakciju odbrane domaćeg tima i golmana Pirića i pogađa za prednost od 0:1.

Potom Zrinjski kreće po izjednačenje. Imao je tim Blaža Sliškovića nekoliko zaista velikih šansi u prvom poluvremenu, ali protiv golmana Dalibora Kozića jednostavno nisu mogli.

Skidao je čuvar mreže GOŠK-a apsolutno sve. Upisao je nekoliko vrhunskih odbrana i svom timu je sačuvao prednost na poluvremenu od 0:1.

Zrinjski je ipak u 54. minuti došao do izjednačenja. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Filipović i pogađa za 1:1.

Samo pet minuta kasnije GOŠK ponovo vodi. Nakon kornera, Mulahusejnović nebeskim skokom pogađa za prednost gostiju od 1:2.

Međutim, u 71. minuti novi penal za domaće. Ponovo je Filipović preuzeo odgovornost i zabio je za 2:2.

Do kraja je domaći tim pokušao doći do tri boda. To im je uspjelo u 89. minuti kada Filipović hat-trickom pogađa za konačnih 3:2

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Zrinjski - GOŠK 3:2 (Filipović 54'p, 71p, 89' / Barić 10', Mulahusejnović 59')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Barišić, Handžić, Jović, Stojkić, Perišić, Jamak, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

GOŠK: Kozić, Čolić, Rodin, Hasanhodžić, Mišić, Barić, Raguž, Zolj, Ramić, Vego, Mulahusejnović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.