Slišković: Jedini cilj je obrana naslova, moji igrači imaju veliki motiv

Trener Plemića govorio pred nastavak sezone

Slišković: Jedini cilj je obrana naslova, moji igrači imaju veliki motiv

Sutrašnji nastavak Premijer lige, tačnije utakmica između HŠK Zrinjskog i NK Goška iz Gabele, bila je tema današnje press konferencije na kojoj su se predstavnicima sedme sile obratili trener Zrinjskog Blaž Slišković i kapetan Pero Stojkić koji su prokomentirali pripreme, te najavili samu utakmicu i nastavak natjecanja u Premijer ligi i cilj koji su Plemići apostrofirali - obranu naslova prvaka.

Kao i obično, okupljenim medijima prvi se obratio Blaž Slišković. Na pitanje je li Zrinjski spreman za obranu naslova, popularni Baka je rekao:

"Pa vidjet ćemo je li spreman. Ukoliko rezultati budu dobri spreman je, ako ne, onda nije - lakonski je izdeklamovao strateg Zrinjskog prvu rečenicu i nastavio:                                         

 "Većina trenera i svi kažu da su zadovoljni s pripremama, da su prezadovoljni, ali jedino mjerilo na kraju je rezultat. Ako budu kvalitetni, tek ćemo nakon toga moći reći da smo odradili kvalitetne pripreme, a ako izostanu - nismo. Stvar je vrlo jednostavna- veli Slišković i dodaje:  "Naravno da u ovaj dio prvenstva, konkretno ove prve četiri utakmice ulazimo s optimizmom. Svjesni smo koliko nam one znače do doigravanja jer gledajući raspored naših konkurenata Želje, Sarajeva i Širokog, mislim da je nešto povoljniji nego njihov. Mislim da bi to trebali iskoristiti. Neće to biti nimalo lako, dva neugodna gostovanja su pred nama, u Doboju kod Kaknja i u Banjaluci. Dočekujemo Želju, a bilo bi glupo podcijeniti i GOŠK koji će ovdje doći pokušati napraviti iznenađenje. Moram reći da smo ovaj dio priprema bili fokusirani na tjelesnoj izdržljivosti, to smo stavili ispred rezultata koji zbog toga nisu bili baš najpovoljniji. Htjeli smo svakog igrača dovesti u stanje da izdrži 90 minuta utakmice, to je bio glavni cilj priprema. Nije bilo velike svrhe uigravati momčad bez tri glavna, ključna igrača, pa nije realno ocjenjivati nas kroz dosadašnje pripremne utakmice. To nam je s druge strane otvorilo mogućnosti da damo više šanse igračima koji su došli u klub i moram reći da su neki već opravdali dovođenje, dok od drugih još uvijek očekujem da to opravdaju. Ipak, pred njima je još dosta vremena za nametanje. Cilj ne sakrivamo, a on je obrana titule. To je realnost, Željezničar nam bježi samo bod. Istina je, bit će jako teško ali mislim da svi moji igrači imaju velik motiv i želju da po treći put zaredom donesu titulu u Mostar što bi bila velika stvar i za njih, a i za navijače i sam grad Mostar. To je ono što mogu reći kad me pitate je li Zrinjski spreman obraniti naslov".
Na pitanje da rezimira prelazni rok, te da li je Zrinjski slabiji ili bolji u odnosu na prvi dio prvenstva, Baka kaže:

"Opet isti odgovor. Mogli ste primijetiti i prošle godine kad smo ostali bez Tomića, Mešanovića i Petraka, ni u jednom trenu nisam pomislio reći da smo slabiji ni tražiti kakav alibi za prvenstvo. Rekao sam i tada da oni koji su došli u tom trenutku imaju ono što ovaj trojac tada možda nije imao - volju i htijenje za dokazivanjem. Kvalitet su imali, potvrdili su to Perišić, Čirjak, Pezer, u zadnje vrijeme i Handžić. Svi su potvrdili da zaslužuju mjesto u Zrinjskom. Nismo ni tada bili oslabljeni a tvrdim da nećemo ni u nastavku ovog prvenstva bez obzira na odlaske Kataneca, Ćavara...došli su neki drugi igrači s kojima smo uistinu zadovoljni, kako na sredini terena tako i u zadnjoj liniji, mislim tu na Džijana koji je do te nesretne ozljede pokazao da će se na njega ozbiljno računati. Nismo izgubili ništa, kostur ekipe je ostao. Tu i tamo će biti pokoja promjena, promjene ovisne o radu pojedinaca na treningu, ali kostur je ponavljam isti od prošle sezone, neće biti prevelikih problema, u to sam siguran. Moje mišljenje je da nsimo izgubili ništa odlascima Kataneca i Ćavara, čak sam uvjeren da će volja i želja momaka koji su došli biti presudna u borbi za naslov prvaka koja je pred nama".

Prokomentirao je trener Plemića i glavne konkurente za titulu:

"Nisam previše toga uspio popratiti, ali sam vidio rezultate. Sarajevo i Željo su bili u Turskoj, Široki kao i mi u Istri. Svi su varirali kada se gledaju rezultati. Opet govorim, vidjet ćemo sve kad počne prvenstvo. Prva utakmica između Širokog i Sarajeva dosta toga će reći. Tko je u ovom trenu spremniji, tko raspolaže s kakvom kvalitetom. Željezničar u ovom trenu apsolutno moramo apostrofirati kao prvog favorita. Bod su ispred nas, a pred Širokim i Sarajevom čak po šest. Vjerujem u neizvjesnot ipak, a prerano je govoriti o formi. Svi su se pojačali kao i mi, nisu to neka zvučna imena, neki igrači kojih se trebamo posebno plašiti, ali sigurno da su to igrači kao i ovi naši, igrači s voljom i željom da se nametnu, te mislim da je pred nama neizvjesnije prvenstvo nego ono prošlo".

Riječ je dobio i kapiten, Pero Stojkić:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trener je rekao manje više sve što se moglo i trebalo reći. Mi igrači jedva čekamo opet natjecateljske utakmice, pauza je bila nekako preduga i svi smo željni igre. Kvalitetno smo se spremili, a snagu, želju i volju da obranimo naslov mi imamo. Bez obzira na konkurenciju, na pojačanja i na sve, mi smo uvjereni da ćemo uspjeti obraniti titulu", kratko je prokomentirao iskusni Stojkić.

Utakmica između Zrinjskog i GOŠK-a igra se sutra u 14:30 sati na stadionu Bijeli Brijeg u Mostaru.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Realnost odbrane titule je samo teoretski gledajući tabelu i bodovni saldo moj Baka a pitanje imate li vi realnu ekipu koja to može ostvariti? Nije realno sa vašom trenutnom ekipom, jedino ako se uzdate u Beusa, njegove sudije i korumpirani savez! Kostur ekipe ostao navodno? Ostali ste bez Petraka, Tomića i Mešanovića na početku sezone a sada i bez Kataneca i Čavara, moj Baka pa to vam je pet glavnih igrača, standardnih prvotimaca. Kažeš ostao kostur? Ne bih rekao! Ti vrlo lako možeš otkaz dobiti prije doigravanja, dovoljno je da kiksaš u DK, što je realno a sve bi kulminiralo porazom od Želje u Mostaru (mada bi ti i remi klimao stolicu), što i nije previše realno ali se može desiti. Za tvoj otkaz će biti krivi ljudi iz uprave koji ti nisu obezbjedili ekipu sa kojom možeš ispuniti ciljeve.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi