Kreće Premijer liga: Danas na rasporedu četiri utakmice

Nakon više od dva mjeseca pauze

Kreće Premijer liga: Danas na rasporedu četiri utakmice

E. Čaušević

Nakon više od dva mjeseca pauze konačno nam se vraća Premijer liga Bosne i Hercegovine, a na rasporedu danas su četiri utakmice 19. kola.

Od 14:30 sati na programu su tri utakmice 19. kola Premijer lige BiH. Krupa će na domaćem terenu ugostiti jesenjeg prvaka Željezničar i jasno je da će ovo biti jedan od derbija ovog kola. Trener Krupe, Slobodan Starčević, izjavio je pred ovaj meč da bi bio veoma zadovoljan i s jednim bodom.

"Na neki način smo i promijenili sastav, jer smo u ovom prelazu ostli bez Jašarevića, Koljića i Milutinovića. U ovu utakmicu protiv Željezničara ulazimo dosta promijenjeni, da li ulazimo jači ili slabiji to će pokazati sama utakmici. Prvi u nizu je Željezničar, nadam se da ćemo nastaviti u kontinuitetu da igramo dobre utakmice protiv velikih ekipa bh. fudbala i nadam se da ćemo kroz takav pristup i takvu kvalitetu igre doći do dobrog rezultata. Smatram da je za nas i neriješen rezultat odličan", rekao je Starčević.

S druge strane, strateg Plavih Admir Adžem poručio je da jedva čeka da utakmica počne, te da se Premijer liga BiH konačno vraća.

"Nakon duge paze napokon počinje borba za bodove. Nadamo se da smo se dobro spremili i jedva čekamo da utakmica krene. Čeka nas težak teren, težak protivnik koji na svom terenu može bii nezgodan. u ovoj polusezoni su dosta izmijenili sastav, a mi nismo mnogo mijenali. Nadam se da ćemo uz angažovan pristup ostvariti ono što želimo te od početka najaviti borbu za prvo mjesto", istakao je Adžem.

Aktuelni prvak BiH Zrinjski na domaćem terenu dočekat je GOŠK i jasno je da su izabranici Bake Sliškovića veliki favoriti u ovom duelu. Plemići će čekati kiks Plavih protiv Krupe kako bi se u slučaju pobjede domogli prvog mjesta.

Na programu su još dvije utakmice u derbijima za opstanak. Čelik će pred domaćim navijačima ugostiti fenjeraša Viteza i Zeničanima je svaki bod veoma bitan u nastavku takmičenja. S druge strane, Sloboda će na Tušnju igrati protiv Mladosti koja se bori za ulazak u Ligu za prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Krupa - Željezničar (14:30h)
Sloboda - Mladost
Zrinjski - GOŠK
Čelik - Vitez (17:30h)

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnauti
Hajmo Vitezovi,..gazi turke ,..u blato s njima
5 32
Posjetilac
Svi ste dobrodošli na proslavu titule na Grbavici! :D
30 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi