Nebeskoplavi napokon prekinuli crni niz

Immobile nezaustavljiv, Lulić odigrao 200. ligašku utakmicu za Lazio

Lazio je večeras na svom Olimpicu savladao Veronu sa 2:0 čime je prekinuo crni niz od tri uzastopna ligaška poraza.

Nebeskoplavi su u prvih 45 minuta stvorili toliko dobrih prilika da ih je sve teško i nabrojati. Domaći su imali čak 22 udarca ka golu protivnika, ali je Verona nekim čudom uspjela sačuvati svoju mrežu.

Najbliži vodstvu su domaći bili u 34. minuti kada je Luis Alberto pogodio prečku, a prethodno se nekoliko puta u prilici našao i Ciro Immobile.

Ako su gosti iz Verone zaustavili Immobilea u prvom poluvremenu, u drugom im nije bilo spasa. Igrao se 56. minut kada je sjajni napadač Lazija pogodio za vodstvo svog tima od 1:0, da bi samo četiri minute kasnije glavom pogodio za konačnih 2:0.

I večeras je svih 90 minuta za Lazio odigrao Senad Lulić. Sada već bivši bh. reprezentativac je protiv Verone 200. put nastupio za tim sa Olimpica u Seriji A, čime je samo potvrdio status klupske legende.

Za Lazio je večerašnja pobjeda posebno važna iz razloga što je ponovo 'ugrabio' četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone. Nebeskoplavi nakon 25 kola imaju 49 bodova, bod više od petoplasiranog Intera i bod manje od trećeplasirane Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona nakon 17. ligaškog poraza ostaje u opasnoj zoni, na pretposljednjem 19. mjestu sa svega 16 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.