Atletico uvjerljiv, šok za Napoli i Lazio, Lyon se probudio
Foto: EPA

Evropska liga

Atletico uvjerljiv, šok za Napoli i Lazio, Lyon se probudio

M. Šljivak

Veoma zanimljiva noć viđena je i u drugom terminu Evropske lige. Bilo je itekako zanimljivih rezultata, a najuvjerljiviju pobjedu je upisao madridski Atletico na gostovanju u Kopenhagenu.

Jorgandžije su slaville uvjerljiv trijumf protiv domaćeg tima sa 4:1, iako je Kopenhagen poveo sa 1:0 15. minuti preko Fischera. Ipak, do poluvremena gosti iz Madrida preokreću rezultat preko Nigueza i Gamiera, da bi u nastavku Griezmann i Vitolo završili posao za uvjerljivih 1:4.

Pravi šok doživio je Lazio koji je poražen u Bukureštu od FCSB sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Gnohere u 29. minuti, a fudbaleri Lazija su se dobro ispromašivali u ovom duelu. Senad Lulić je igrao posljednjih 15 minuta.

Šok je doživio i Napoli. Oni su poraženi na San Paolu od RB Leipziga sa 1:3. Poveli su domaći sa 1:0 u 52. minuti preko Ounasa, ali je njemački tim preko Wernera (dva gola) i Brume došao do preokreta i pobjede.

Lyon je sa 3:1 savladao Villarreal. Golove za domaće postigli su Ndombele, Fekir i Depay, dok je Fornals za goste postigao važan gol u gostima. Ipak, ovo je važna pobjeda za domaći tim koji se polako budi iz loše forme.

AEK za kojeg je Ognjen Vranješ odigrao svih 90 minuta remizirao je na svom terenu protiv kijevskog Dinama (1:1), a Celtic je pobijedio Zenit sa 1:0. Također, Jozo Šimunović je nastupio za domaće i odigrao ja jako dobar meč.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

AEK - Dynamo Kiev 1:1
Celtic - Zenit 1:0
Kopenhagen - Atletico 1:4
FCSB - Lazio 1:0
Lyon - Villarreal 3:1
Napoli - RB Leipzig 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi