Uvjeren da će forma njegove ekipe na domaćem terenu biti prevaga

Emery "upozorava" Kraljeve: Želimo da Park prinčeva ostane tvrđava

Trener PSG-a Unai Emery se našao na meti kritika zbog svojih taktičkih odluka u prvom duelu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida. Kraljevi su na svom terenu slavili sa 3:1, iako je PSG prvi stigao do vodstva, ali Emery je uvjeren da će u revanšu njegova ekipa pokazati puno više.

PSG je proteklog vikenda savladao Strasbourg sa 5:2, a Emery smatra da je ta pobjeda bila od izuzetne važnost za njegovu ekipu u ovom trenutku.

"Bila je to važna pobjeda, pogotovo zbog poraza od Reala u srijedu", poručio je Emery, pa prokomentarisao predstojeće izazove PSG-a:

"Pobijedili smo u svim utakmicama kod kuće, a tu nas očekuju još dva velika izazova, susret protiv Marseillea, ali i protiv Real Madrida. Ali uvjereni smo u dobar rezultat, baš kao i naši navijači."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želimo pokazati da moženo na visokom nivou igrati i protiv najboljih evropskih ekipa, a ne samo protiv Strasboruga, uz dužno poštovanje... Cilj nam je da i dalje bude teško igrati protiv nas na našem terenu i želimo da Park prinčeva ostane naša tvrđava", poručio je Emery.

Revanš susret osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Real Madrida je na rasporedu u utorak, 6. marta, na Parku prinčeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.