Nije sve u novcu: Bogati Arapi dobili negativan odgovor od Ancelottija

Nije sve u novcu: Bogati Arapi dobili negativan odgovor od Ancelottija

E. Škorić

Italijanski stručnjak je već neko vrijeme bez posla, pa i dalje čeka na novi klub.

Ancelotti je od januara 2012. godine do juna 2013. godine radio u PSG-u, a sada je ozbiljan kandidat za povratak na klupu tog kluba. U stvari, bolje rečeno bio je ozbiljan kandidat dok se i sam nije oglasio i prekinuo takve navode medija.

Međutim, njegova želja je ipak da radi u engleskoj Premier ligi. Objasnio je bogatim vlasnicima PSG-a da mu izazov ne bi bio rad u klubu kakav je PSG i da mu Liga 1 ne djeluje nimalo zanimljivo.

Don Carlo želi veliki izazov kakav nudi Premier liga. Tamo se povezuje s Chelseajem, u kojem je već radio, a Romanu Abramoviču bi Italijan mogao biti naredni potez. Naravno, prvo mora da se riješi drugog Italijana, Antonija Contea, koji je osvojio naslov, pa je potom došla sezona zasićenja.

Spominjao se Ancelotti i kao trener Milana, ali Gennaro Gattuso je pokazao da može biti dobar trener, dok je Arsenal mogućnost angažovanja Ancleottija odbio zbog činjenice da želi umjesto Arsenea Wengera dovesti jednog dana nekog mlađeg.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostaje nam sada da vidimo gdje će trofejni stručnjak nastaviti karijeru, ali Chelsea djeluje kao najrealnija opcija za bivšeg trenera Milana, Bayerna, Real Madrida, Juventusa, Parme...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muhamedhulk
do 1.7.2018. nece nigdje. do tada ce primati platu od Bayerna i to je jedini razlog zasto je bez posla trenutno - odlucio se 'odmoriti' do kraja sezone i uzeti platu od Bayerna jer su ga otpustili.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti