Pred potpisom za Jiangsu

Bivši fudbaler Milana odlazi kod Capella u Kinu

Doskorašnji defanzivac Milana Gabriel Paletta karijeru će, kako stvari stoje, nastaviti u Kini.

U tekućoj sezoni Paletta nije upisao nijedan nastup za Rossonere i u dogovoru s čelnicima kluba ove zime je sporazumno raskinuo ugovor, a naredna destinacija u njegovoj karijeri će biti Jiangsu Suning.

Italijani pišu da je 31-godišnji defanzivac postigao dogovor sa pomenutim klubom i da bi u narednim danima trebao otputovati u Kinu na potpis ugovora, a kineski klub je u borbi za njegov potpis pobijedio Napoli.

Za Palettin transfer u Kinu najveće zasluge pripadaju Fabiju Capellu, koji je inače trener Jiangsu Suninga.

Paletta je osim Milana kroz dosadašnju karijeru još, između ostalog, igrao za Bocu Juniors, Liverpool, Parmu, Atalantu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.