Capello o Bonucciju: Njegov problem je odbrana

Nije imao milosti

Capello o Bonucciju: Njegov problem je odbrana

Nekadašnji trener Real Madrida Fabio Capello u posljednje vrijeme je tema brojnih italijanskih medija zbog izjava o Ronaldu, Ibrahimoviću, a sada i Bonucciju. 

Nakon što je za Ronalda (Brazilca) rekao da je najbolji igrač kojeg je ikada vodio, a za Ibrahimovića da nije znao šutnuti loptu kada je stigao u Juventus, Capello je o Bonucciju poručio da je njegov problem odbrana.

"Bonucci je najbolji italijanski defanzivac kada ima loptu u svojim nogama. Ustvari, on je jedan od tri najbolja na svijetu kada je to u pitanju. Ipak, on ima veliki problem. On ne zna igrati u odbrani. U Juventusu je imao idealnu situaciju jer je Juve igrao sa tri štopera, a u Milanu se muči jer Milan igra drugačije u odbrani", rekao je Capello.

Podsjetimo, Bonucci je u proteklim mečevima pravio nekoliko velikih grešaka, a mnogi smatraju da bi on veoma brzo mogao i napustiti Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi