Bit će zanimljivo ljeto

Mou gubi strpljenje, pravi velike promjene na ljeto i pušta tri zvijezde

Edmir Škorić

Jose Mourinho je spreman prodati dvije zvijezde Manchester Uniteda.

Portugalac je razočaran nakon slabe partije protiv Seville u prvom meču osmine finala Lige prvaka, pa želi da nešto mijenja.

Mourinho ima skupu momčad, ali na terenu ne djeluje nimalo opasno, posebno se to vidjelo u gostima kod Seville (0:0), kada je domaći sastav nadigrao Crvene vragove i samo je David De Gea uspio da spasi goste.

Jedan od onih koji nisu u dobrom odnosu s Mourinhom je Paul Pogba i 24-godišnji Francuz razmatrat će mogućnost da ode, a to mu je navodno poručio i sam Mourinho.

Pogba je za 105 miliona eura stigao kao najveće Unitedovo pojačanje, ali ima dosta loših partija u ovoj sezoni, pa nije isključeno da napusti slavni klub.

Osim Pogbe, Mourinho planira da proda i Španca Andera Herreru, koji također nije ispunio sav potencijal po dolasku na Old Trafford. Sve to tjera Mourinha na nove promjene narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno će prodajom Pogbe i Herrere doći do novca s kojim će pokušati kupiti Ivana Rakitića iz Barcelone i Garetha Balea iz Real Madrida. Obojica se već neko vrijeme spominju kao velike Unitedove želje i barem jedan od njih na ljeto bi trebao doći u Englesku.

Postoji čak mogućnost da dođe i do promjene na golu. De Gea briljira, ali Real je toliko uporan da bi sjajni golman mogao da ode, a u tom bi slučaju Mourinho uz pomoć Mino Raiole, s kojim odlično sarađuje, doveo 18-godišnje Milanovo čudo od djeteta Gianluigija Donnarummu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.