Pet golova u Vitezu

Rutinska pobjeda Širokog Brijega u Vitezu

Kriza Viteza se nastavila i u proljetnom dijelu sezone. Pobjedu nad trenutno posljednjeplasiranim timom Premijer lige BiH je danas ostvario i Široki Brijeg, koji je na Gradskom stadionu u Vitezu slavio ubjedljivim rezultatom 4:1.

Od samog starta Širokobriježani su bili dominantni na terenu i pitanje pobjednika u ovom meču su riješili praktično u prvom poluvremenu, a prvi gol je pao u 14. minuti. Mreža Tirića se zatresla nakon što je Bralić iskoristio dobar ubačaj sa desne strane i pospremio loptu u mrežu za vodstvo od 1:0.

Široki Brijeg je nastavio prijetiti, a nova ozbiljnija šansa je viđena u 26. minuti, kada je Bralić nakon kornera poslao loptu iznad prečke. Gosti su bez većih problema kontrolisali igru, nisu dopuštali domaćim apsolutno ništa da naprave, a terenska inicijativa im se isplatila u finišu prvog poluvremena kada postižu još dva pogotka.

U 42. minuti na 2:0 je povisio Ćorić nakon greške odbrane Viteza, da bi minutu kasnije Baraban pogodio za uvjerljivu prednost. Pri rezultatu 3:0 se ujedno i otišlo na odmor.

Sa ofanzivnom igrom plavo-bijeli su nastavili i u drugom dijelu, pa tako već u 49. minuti stižu do četvrtog pogotka na utakmici. Ovoga puta u strijelce se upisao Lončar, koji je nakon što je Tirić odbranio penal Menalu natrčao na loptu i pogodio za 4:0.

Do kraja utakmice domaći su uspjeli smanjiti prednost preko Stanića i meč je na kraju okončan rezultatom 4:1. 

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Vitez - Široki Brijeg 1:4

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Hadžanović, Ćosić, Vrhovac, Vukoja, Ilić, Vranjić.

Široki Brijeg: Bilobrk, Barišić, D.Ćorić, Peko, Baraban, Menalo, J.Ćorić, Lončar, Bralić, Zlomislić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.