Portugalac oduševio navijače Kraljeva

Ronaldo odlučio na sve načine da zadrži Benzemu u Real Madridu

Endin Čaušević

Real Madrid jučer je na Santiago Bernabeu sa ubjedljivih 4:0 savladao Deportivo Alaves u okviru 25. kola španske La Lige.

Kraljevski klub konačno ulazi u pravu formu nakon veoma loših igara u posljednjih nekoliko mjeseci. Real je na krilima Cristiana Ronalda stigao do nove pobjede, ali Portugalac je želio da ove zasluge idu na račun Karima Benzeme.

Francuski napadač muku muči s formom ove sezone, a sve češće dobija i zvižduke navijača Reala. No, Ronaldo je očito odlučio da pomogne Benzemi kako bi se ponovo vratio u formu i što je najvažnije kako bi vratio izgubljeno samopouzdanje.

Real je poveo u 44. minuti golom Ronalda, ali portugalski igrač tražio je od navijača aplauz za Benzemu koji mu je asistirao. Iako je Ronaldo imao šansu da postigne hat-trick u finišu meča dao je Benzemi da izvede penal koji je postavio konačnih 4:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.