Drugarstvo ili statistika? Pobijedilo je ovo prvo

Ronaldo i Benzema

Drugarstvo ili statistika? Pobijedilo je ovo prvo

Edmir Škorić

Real Madrid se vratio u formu i razbio je Alaves s 4:0 u meču La Lige, pa se dodatno napunio samopouzdanjem.

Zaostatak za Barcelonom čini se nedostižan u prvenstvu, ali Real je proigrao u pravo vrijeme - pred sami početak nokaut faze Lige prvaka, a upravo je ovo takmičenje ostalo kao jedini izlaz za Kraljeve.

Dobili su PSG s 3:1 u prvom duelu osmine finala Lige prvaka i u srijedu idu po ovjeru prolaza u četvrtfinale. U međuvremenu su danas razbili Alaves, a Ronaldo je postigao dva gola.

U 90. minuti dosuđen je penal za Kraljeve kod rezultata 3:0 i čitav stadion se ponadao da će CR postići gol, ali on je prepustio loptu Karimu Benzemu i pomogao Francuzu da i ovaj dobije malo samopouzdanja pred bitan duel u Francuskoj.

Izabrao je Ronaldo da bude drug, pa i kada je mogao lako do 50. hat-tricka u karijeri i 300. ligaškog gola. Benzema će, nema sumnje, znati da cijeni Portugalčevo djelo, a sada će mnogi ipak shvatiti da Ronaldo ne živi isključivo od svojih golova i statistike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi