"Postoje samo tri istinske zvijezde u svijetu fudbala"
Foto: EPA

Pele sasvim otvoreno

"Postoje samo tri istinske zvijezde u svijetu fudbala"

Midhat Šljivak

Legenda brazilskog i svjetskog fudbala Pele (77) tvrdi da u trenutno u fudbalskom svijetu postoje samo tri istinske zvijezde.

Iako klubovi plaćaju ogromne cifre za većinu fudbalera, njihova realna vrijednost vidljiva je već nakon nekoliko utakmica.

Rijetki su oni koji maksimalno isplate uloženi novac, a Pele tvrdi da usprkos velikim ciframa izdvojenim za pojedine fudbalere na svijetu postoje samo trojica koji su istinske superzvijezde.

"Ako pogledate fudbalske lige širom svijeta uvjerićete se da postoje samo tri istinske zvijezde. To su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar. Ne postoji više nijedna superzvijezda u svijetu fudbala", rekao je Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi