Zidane govorio o gestu Ronalda, pritisku Realove devetke i novoj poziciji Balea

Real je opet pravi

Zidane govorio o gestu Ronalda, pritisku Realove devetke i novoj poziciji Balea

Edmir Škorić

Gest Cristiana Ronalda, kada je u finišu meča prepustio penal Karimu Benzemi, posebno je oduševio trenera Zinedinea Zidanea.

Ronaldo je bio dvostruki strijelac u pobjedi Reala nad Alavesom (4:0), a u samoj završnici Portugalac je dao Benzemi da izvede penal iako je mogao do novog hat-tricka i 300. ligaškog gola.

"Sretan sam zbog Ronaldoveg geste prema Benzemi. Ovo pokazuje da je timski igrač, to je nešto pozitivno za mene. Karim je zaslužio da postigne gol, pošto je odigrao dobru utakmicu i uvijek postoji pritisak kada ste Realova devetka", poručio je Zidane, pa je dodao:

"Sretan sam zbog svega, zbog četiri gola, Ronaldove geste, sačuvane mreže. Sve me to raduje pred bitne utakmice".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madridski BBC je opet proradio, konačno su nakon dugo vremena na jednom meču golove postigli Bale, Benzema i Ronaldo.

"Bale je danas odigrao dobru utakmicu, igrao je 90 minuta na poziciji na kojoj inače ne igra. Uklopio se u 4-4-2 formaciju. Želio sam da ga vidim na novom mjestu i mogli bismo ga tu češće gledati", otkriva Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi