Po uzoru na američke sportove

Romelu Lukaku želi da FA organizuje All-Star meč Premier lige

Napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku je putem društvenih mreža zatražio mišljenje svojih pratioca, ali i predložio FA-u da uvede All-Star meč engleskog fudbala, baš kako to rade u američkim ligama i sportovima.

NBA All-Star se, naprimjer, održava svakog februara, a na njemu učestvuju najbolji igrači, koje od ove godine u dvije ekipe podijele dvojica košarkaša koji su dobili najveći broj glasova navijača.

All-Star vikendi i utakmice su među najiščekivanijim sportskim događajima u Americi, ali je tradicionalno rivalstvo, i osjećaj pripadnosti klubu, do sada spriječavalo organizovanje sličnog egizibicionog meča na Otoku.

Ipak, Lukaku smatra da je pravo vrijeme da i Premier liga dobije svoj All-Star, pa je na svom Twitteru napisao sljedeće:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo jedne ideje za sve vas... NBA ima svoju All-Star utakmicu! Zar ne mislite da bi je i mi trebali organizovati u Premier ligi? Sjever protiv juga, navijači glasaju... Šta mislite o tome?"

Lukaku je u svom postu označio zvanične Twitter profile FA-a i Premier lige, očigledno želeći čelnicima organizacija predložiti svoju ideju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.