Ne odustaju Građani

City ponovo kreće po Mahreza

Edmir Škorić

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez nastavio je karijeru u Leicesteru, iako je toliko silno želio u januaru promijeniti klub.

Mahrez je bio ključni igrač Leicestera u osvajanju titule prije dvije godine, ali u ovoj sezoni na King Poweru su ambicije znatno manje, a Mahrez kao da se zasitio i želi nove izazove.

Njega uporno želi Manchester City, koji je u januaru nudio pravo bogatstvo Leicesteru, ali bivši prvak odbio je da pusti svog krilnog nogometaša.

Međutim, na Etihadu su odlučili da na ljeto opet krenu po Mahreza i spremni su da plate preko 70 miliona funti za 27-godišnjaka, koji je u Leicester došao iz Le Havrea.

Mahrez je nedavno bio u štrajku i nije želio da igra na nekoliko mečeva u znak protesta, ali je ipak na kraju shvatio da od toga nema ništa, pa je vraćen u tim. Po svemu sudeći Leicester će na ljeto biti daleko spremniji da pregovara sa Cityjem i za vjerovati je da će Mahrez konačno promijeniti sredinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.