Guardiola: Žutu vrpcu ću nositi uvijek jer sam čovjek, pa tek onda trener

Guardiola: Žutu vrpcu ću nositi uvijek jer sam čovjek, pa tek onda trener

Endin Čaušević

Trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, našao se u problemima jer je FA odlučio da pokrene istragu zbog žute vrpce koju je nosio na meču protiv Wigana.

Guardiola se na toj utakmici pojavio sa žutom vrpcom na odjeći koja znači podršku uhapšenim političarima Katalonije. FA je odmah pokrenuo istragu i naveli su da to krši pravila oblačenja i oglašavanja u Engleskoj. Ipak, španskog stručnjaka to nije zabrinulo jer je žuta vrpca bila tu i na jučerašnjem meču protiv Arsenala.

Španski stručnjak dobio je poruku od FA da se do 5. marta mora oglasiti i dati svoj odgovor na optužbe oko kršenja pravila. Nakon jučerašnjeg meča u kojem je City osvojio trofej Carabao Kupa Guardiola je poručio da će uvijek nositi žutu vrpcu bez obzira šta drugi govore.

"Oni trebaju znati da će žuta vrpa uvijek biti uz mene jer ja sam prvenstveno čovjek, a tek onda trener. Nije stvar u političarima već u demokratiji i pomaganju ljudima koji nisu krivi za to što ih terete. Prihvatam kaznu kada prekršim pravila, ali četvorica ljudi su u zatvoru, a drugi van Katalonije jer će biti uhapšeni ako se vrate. Evropska fudbalska unija nas uči da možemo nositi bilo šta sve dok pokazujemo poštovanje. Očito da je to u Engleskoj drugačije", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi