Kompany: Igrati pod Guardiolom je fudbalski fakultet

Iskusni štoper Cityja o španskom stručnjaku

Kompany: Igrati pod Guardiolom je fudbalski fakultet

Guardiola je došao do svog prvog trofeja na klupi Manchester Cityja nakon što su njegovi izabranici sa 3:0 savladali Arsenal u finalu Carabao (EFL) kupa, a i titula prvaka Engleske se čini vrlo vjerovatnom.

Stameni štoper Manchester Cityja Vincent Kompany možda više nije defanzivna sila kao nekada, ponajviše zbog povreda, ali je svejedno i dalje izuzetno pouzdan dio zadnje linije Građana, a u finalnom susretu protiv Arsenala je uspio postići i gol.

Iskusni Kompany je nakon pobjede u finalu Carabao kupa govorio i o Guardioli, te je istakao da španac izuzetno puno pažnje posvjećuje istraživnju i proučavanju, kako protivnika, tako i taktika i fudbala u cjelini.

"Milim da ga je najbolje opisati kao intenzivnu i neumornu osobu. Kada igrate za njega nikada niste potpuno zadovoljni, i nakon pobjede u finalu odmah krećemo sa fokusiranjem na narednu utakmicu" poručio je Kompany, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo da se radi o Wiganu ili Arsenalu, nama to nije bitno kada se pripremamo za utakmice. Ono što nam Guardiola daje jeste nevjerovatna količina znanja koje prosljeđuje na nas. Također, on jako dobro zna prenijeti na igrače svoje zamisli... Uvijek nam se čini da smo u prednosti nad protivnicima jer je on toliko precizan kada nam daje informacije i govori šta trebamo raditi".

"Igrati pod njim je kao studirati 10 godina. Upoređujem to sa pohađanjem fakulteta... Svaki dan naučimo nešto novo", dodao je na kraju Vincent Kompany.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi