Za 21 mjesec Guardiola potrošio više nego Wenger za 21 godinu

Španac trošli nemilice od dolaska u Premier ligu

Za 21 mjesec Guardiola potrošio više nego Wenger za 21 godinu

Poznato je da se Pep Guardiola ne libi trošiti novac vlasnika klubova koje trenira, ali je u Manchester Cityju, izgleda, nadmašio samog sebe.

Naime, Guardiola je za vrijeme koje je proveo na klupi Barcelone uspio potrošiti 350 miliona eura na pojačanja. Istina, ona su se itekako isplatila s obzirom da je s Barcom stigao do tri titule prvaka Španije, ali i do trofeja Lige prvaka.

U Bayernu je na raspolaganju imao dosta manji budžet, pa je potrošio "tek" nešto više od 200 miliona eura za tri sezone na Allianz Areni. Ipak, čini se da je u Manchester Cityju odlučio sve nadoknaditi.

Tako je španski stručnjak u proteklih 21 mjesec na klupi Građana, potrošio 420 miliona eura na pojačanja, dok je recimo Arsene Wenger u istom periodu na nove igrače dao 230 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, Wenger je tek u posljednje vrijeme počeo trošiti ogromne svote novca na pojačanja, očigledno shvativši da će bez velikih zvijezda u ekipi teško sačuvati svoj posta. Francuz je tako, ukupno gledano, unazad 21 godinu na pojačanja potrošio manje nego Guardiola za manje od dvije godine na klupi Građana.

Naime, Arsene Wenger je, računajući i pomenutih 230 miliona eura, u proteklih deceniju i kusur na pojačanja potrošio nešto manje od 400 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti