Bez dlake na jeziku

Neville: Manchester United ima samo jednog igrača svjetske klase

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Gary Neville, koji danas radi kao stručni komentator Sky Sportsa, ponovo je dospio u centar pažnje nakon posljednje izjave u kojoj se dotakao aktuelnog igračkog kadra Crvenih đavola.

Prema Nevilleovim riječima, Manchester United trenutno ima samo jednog fudbalera za kojeg se može reći da je istinska svjetska klasa, a to nisu ni Alexis Sanchez, ni Paul Pogba već - David de Gea.

"Trenutno je De Gea jedini fudbaler svjetske klase u Manchester Unitedu. Govorim trenutno, jer moglo bi se reći i da je Sanchez takav ali u ovom momentu - ne. Kada bi se u Unitedu vratio na nivo na kojem je bio posljednjih pet. šest godina, moglo bi se govoriti o svjetskoj klasi", rekao je Neville, te dodao:

"Ali za mene, De Gea je po tom pitanju izvan konkurencije jer je jedini konstantno na najvišem nivou".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gary Neville je spomenuo i Antonija Valenciju kojeg je pohvalio za kvalitetne partije u posljednje tri sezone, a zanimljivo je da Paula Pogbu uopće nije ni spomenuo.

Mora se reći da je Neville bio vrlo hrabar u izjavi, a bilo bi zanimljivo čuti i Mourinhov komentar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.