Matić: Zašto sam prešao u United? To ću zadržati za sebe

Ne želi govoriti o razlozima

Matić: Zašto sam prešao u United? To ću zadržati za sebe

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić ne želi otkriti razloge zbog kojih je ljetos prešao iz Chelseaja u Manchester United.

Matić je na Stamford Bridgeu proveo nekoliko sezona i bio je među najboljim igračima Chelseaja, međutim pomalo iznenada za svotu od 45 miliona eura je preselio u crveni dio Manchestera.

Ni danas Matića ne zaobilaze novinarska pitanja zbog čega se odlučio na transfer, a kao i svaki put dosad, odgovor je izbjegao.

"Ne želim da pričam o razlozima, to ću zadržati za sebe. Sretan sam u Manchester Unitedu i to je to. Transfer na Old Trafford je za moju karijeru bio pun pogodak, jer igram u velikom klubu", izjavio je Matić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da je Matićeva prodaja za Chelsea bila pogreška, moglo se vidjeti i na nedavnoj utakmici protiv Manchester Uniteda u kojoj je srbijanski fudbaler igrao odlično.

"Nisam imao želju da bilo šta ikome dokazujem, samo sam htio da pokažem navijačima Manchester Uniteda da itekako zaslužujem da nosim crveni dres. To je bila velika pobjeda za nas. Nadam se da će tim nastaviti sa dobrim partijama, jer je u Premier ligi svaka utakmica rat", istakao je Matić.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi