Golman Rome ponovo sjajan

Alisson: Zaustavili smo najubojitiji napad u Italiji

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su kao gosti savladali Napoli sa 4:2 u derbiju 27. kola italijanske Serije A.

Malo ko je mogao očekivati da će Roma s tri boda napustiti Napulj nakon serije loših rezultata. Prošlog vikenda poraženi su od Milana sa 2:0 na domaćem terenu, ali su sinoć odigrali odličnu utakmicu i zasluženo su slavili sa 4:2 protiv lidera prvenstva.

Romu do pobjede s dva gola vodio je sinoć sjajni Edin Džeko, ali treba reći da velike zasluge za novi trijumf pripisuje i golman Alisson koji je ponovo bio gotovo nesavladiv. Alisson je u prelomnim momentima imao nekoliko sjajnih odbrana i ponovo je pokazao da je u vrhunskoj formi.

"Ovo je bila odlična predstava i veoma sigurna pobjeda naše ekipe. Igrali smo jako pametno i iskoristili smo sve šanse koje smo stvorili. Zaustavili smo ekipu koja igra najbolji i najubojitiji fudbal u Italiji. Uvijek dajem maksimum i moj zadatak je da pomognem ekipi koliko god mogu. Sretni smo što kući idemo s tri boda", rekao je Alisson.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.