Edin Džeko ušao u historiju svjetskog fudbala!
Ni Messi, ni Ronaldo, niti neko treći...

Jedini igrač sa 50 golova u tri od pet najjačih liga

Edin Džeko ušao u historiju svjetskog fudbala!

M. Šljivak

Edin Džeko večeras je odveo Romu do velike pobjede protiv favorizovanog Napolija. Vučica je slavila na San Paolu sa 2:4, a Džeko je postigao dva pogotka, te je tako stigao do brojke od 50 golova u Seriji A.

Dolaskom do ove brojke, bh. napadač je postao prvi igrač u svijetu fudbala koji je postigao najmanje 50 pogodaka u tri od pet najboljih evropskih liga.

Sve je počelo utakmicama iz snova u dresu Wolfsburga u Bundesligi. Džeko je postigao 66 prvenstvenih golova, a zatim je golgeterski niz nastavio i u engleskom Premiershipu u dresu Manchester Cityja.

Ovaj klub je napustio sa 50 golova postignutih u Premiershipu, da bi večeras ovu brojku uspio dostići i u dresu Rome sa dva prekrasna pogotka protiv Napolija.

Džeko je tako ušao u historiju svjetskog fudbala i vlasnik je rekorda kojim se ne može podičiti nijedan drugi fudbaler na svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SEIKO
Ćorava koke zrno nađe, pa i ovaj matori uhljup.
1 42

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi