Di Francesco: Razgovarao sam 50 minuta s Edinom, jako je inteligentan

Trener hvali svog napadača

Di Francesco: Razgovarao sam 50 minuta s Edinom, jako je inteligentan

E. Škorić

Trener Rome Eusebio Di Francesco hvalio je Edina Džeku nakon pobjede u Napulju protiv Napolija.

Roma je slavila s 4:2, a dva gola postigao je sjajni Edin Džeko, kojeg Di Francesco izuzetno cijeni i upravo nakon meča je najviše pohvala uputio bh. golgeteru.

"Džeko mi je dao sjajan odgovor. Razgovarao sam s njim 50 minuta i moram reći da je vrlo inteligentan i kulturan dečko. Shvatio je da mora više raditi. Osim golova, naporno je radio kada nas je Napoli napadao, a to je ono što mi se najviše dopalo", rekao je Di Francesco, pa je dodao:

"Edin se sada puno žrtvuje za tim, bio je konstantno na raspolaganju i nikada prije nisam vidio tako građenog napadača s takvim tehničkim kvalitetama. Dopada mi se kako je odigrao, ovo je njegovo pravo lice".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je postigao jubilarni 50. gol u dresu Rome u Seriji A, a ukupno je ove sezone postigao 13 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi