Napoli je večeras izgledao nemoćno: Džeku slave u Rimu, ali i u Torinu!
Edin je u Napulju s nova dva gola stigao do cifre od 13 golova u Seriji A, a Roma učinila veliku uslugu Juventusu

Dva gola bh. napadača za veliku pobjedu Rome

Napoli je večeras izgledao nemoćno: Džeku slave u Rimu, ali i u Torinu!

E. Škorić

Šest pogodaka večeras postignuto je u Napulju u susretu 27. kola italijanske Serije A, no malo ko je očekivao da će u duelu Napolija i Rome četiri lopte završiti u mreži domaćina. Gosti iz Rima slavili su s 4:2 uz dva gola Edina Džeke.

Napoli je bio veliki favorit uoči večerašnjeg duela na San Paolu i djelovalo je kao da će Napolitanci nastaviti niz i zadržati dobru prednost nad Juventusom kada je Insigne u šestoj minuti pogodio za 1:0.

Ipak, ostatak meča protekao je u dominaciji Rome, koja je zabila čak četiri gola i na kraju slavila visoku pobjedu, vratila se na treće mjesto i učlinila veliku uslugu Juventusu.

Odmah nakon gola Insignea, Under je uz malu pomoć jednog Napolijevog igrača postigao gol za 1:1, da bi u 26. minuti na ubačaj Florenzija Džeko glavom zatresao mrežu domaćih za potpuni preokret.

Napoli je svim silama pokušavao da se vrati i u nastavku kada je domaćin počeo da sve jače napada, stigao je novi hladan tuš i opet u režiji Edina Džeke. Njemu je Kolarov dodao loptu u 73. minuti, Džeko se sjajno naštimao i ljevicom zabio za 3:1, što mu je bio 13. gol u Seriji A u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šest minuta kasnije Diego Perotti je stavio tačku na i, a Napoli unatoč brojnim šansama morao je da se zadovolji utješnim golom Mertensa u nadoknadi.

Serija A, 27. kolo:
Napoli - Roma 2:4 (Insigne 6, Mertens 90+/ Under 7, Džeko 26, 73, Perotti 79)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi