Trener Reala pred revanš osmine finala

Zidane: U Parizu moramo biti veoma fokusirani, bit će komplikovan meč

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je da su njegovi igrači spremni za utakmicu svih utakmica - revanš protiv PSG-a u utorak navečer.

Real je porazio Parižane sa 3:1 u prvom meču na Santiago Bernabeu stadionu, ali svakako da dvomeč nije ni blizu gotov i da će Madriđani morati odigrati još jedan savršen meč ako žele proći u četvrtfinale.

Zidane je rekao da njegovi igrači moraju igrati svoju igru i da ne trebaju obraćati pažnju na navijače domaće ekipe i na atmosferu.

"Atmosfera u Parizu? Navikli smo na to. Ono što mi moramo uraditi je da igramo naš meč bez da obraćamo pažnju na navijače. Bit ćemo veoma fokusirani, a također ćemo imati i naše navijače kako bi nas držali mirnima. Bit će to moj prvi meč u Francuskoj otkad sam trener? Bit će to lijepo, ali spremam se za taj meč kao za bilo koji drugi. Bit će to veoma komplikovana utakmica i moramo raditi veoma naporno kako bi ostvarili pobjedu", rekao je Zidane koji se također osvrnuo i na fudbalere koji imaju probleme sa povredama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kroos i Modrić? Ne znam, ne mogu ništa trenutno reći. Ono što želim je da oni putuju s nama i da treniraju s ostatkom ekipe u ponedjeljak. Svi ćemo putovati u Pariz i vidjet ćemo koji ću tim izvesti u utorak", rekao je Zidane.

Podsjetimo, meč se igra u utorak navečer od 20.45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.