Neymar uspješno operisan u Brazilu

Nakon povrede kosti stopala

Neymar uspješno operisan u Brazilu

Neymar je protekle nedjelje u duelu protiv Marseillea zadobio frakturu pete metatarzalne kosti u stopalu, a zbog ove povrede je danas podvrgnut i operativnom zahvatu.

Iako su se navijači PSG-a nadali da će se Neymarova povreda pokušati sanirati bez operacije, kako bi se zadržale minimalne šanse da on nastupi u revanš meču osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida, Brazilac je ipak završio na operacionom stolu.

Medicinski tim PSG-a je u saradnji sa kolegama iz reprezentacije Brazila odličio da je bolje da Neymar bude operisan, kako bi njegova povreda bila potpuno sanirana i kako bi on što spremniji dočekao predstojeći Mundijal u Rusiji.

Neymar se zbog operativnog zahvata vratio u rodni Brazil, a danas je Fudbalski savez Brazila saopštio da je operacija koju je obavio dr. Lasmar protekla uspješno, te da će fudbaler PSG-a uskoro početi sa rehabilitacijom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

The road to recovery begins 💪

A post shared by Bleacher Report Football (@brfootball) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi