Ronaldo prebacio 300 golova u La Ligi, Real savladao Getafe

Getafe čitavo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje

Ronaldo prebacio 300 golova u La Ligi, Real savladao Getafe

Nakon poraza od Espanyola u proteklom kolu La Lige, Real Madrid je danas, u okviru 27. kola španskog prvenstva, savladao Getafe sa 3:1 na svom Santiago Bernabeu.

Real je do vodstva stigao u 24. minuti. Nakon jednog centaršuta sa desne strane Isco je glavom vratio loptu do Balea koji sa 11 metara matira golmana gostiju.

Na Bernabeu nije bilo većih iznenađenja sve do 45. minute kada se Cristiano Ronaldo odlično snalazi u kaznenom prostoru Getafea, vara svoje čuvare i preciznim udarcem postiže gol za vodstvo Reala od 2:0. Ovo je, ujedno, bio i 300. gol sjajnog Portugalca u španskom prvenstvu.

Početak drugog poluvremena je donio i veliki hendikep za Getafe jer je Loic Remy zaradio drugi žuti karton i isključenje. Francuski napadač je drugi žuti karton dobio zbog udaranja rukom u lice Nacha, ali se stiče utisak i da je fudbaler Reala znao kako "prodati" ovaj prekršaj sudiji Lopezu.

Getafe je i sa igračem manje stigao do jednog gola. Igrala se 64. minuta kada je Nacho skrivio penal koji je minutu kasnije Portillo pretvorio u 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ovog gola Getafea Real je nastavio sa napadima, a sve dileme oko pobjednika je riješio Cristiano Ronaldo svojim 301. golom u La Ligi. Naime, sjajni Portugalac je u 78. minuti centaršut Marcela pospremio u mrežu gostiju.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa su Kraljevi upisali pobjedu na svom terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi