Postaje treći Francuz sa 100+ nastupa u LP

Benzema večeras bilježi jubilej u Ligi prvaka

Francuski napadač Karim Benzema večeras će zabilježiti veoma značajan jubilej u Ligi prvaka. 

Njegov Real gostuje kod PSG-a u okviru revanš susreta osmine finala Lige prvaka, a Benzema će na tom susretu zabilježiti jubilarni 100. nastup u ovom takmičenju.

Prije njega, samo su dva Francuza su uspjela da zabilježe barem 100 nastupa u Ligi prvaka, a to su bili Thierry Henry i Patrice Evra. Henry je zabilježio 112 mečeva u Ligi prvaka, a Evra četiri manje.

Karim je u dosadašnjih 99 mečeva postigao čak 53 gola u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju, a ispred njega su samo Ruud van Nisterlooy, Raul Gonzalez, Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.