Brazilac je postao najskuplji fudbaler u historiji proteklog ljeta (Foto: EPA)

Kaje se zbog odlaska

Mundo Deportivo: Neymar zatražio povratak u Barcelonu

Midhat Šljivak

Iz Barcelone jutros stiže senzacionalna vijest. Brazilac Neymar, koji je prošlog ljeta u rekordnom transferu vrijednom 222 miliona eura pojačao PSG, zatražio je povratak na Nou Camp.

Kako navodi katalonski dnevnik Mundo Deportivo, Neymar je zatražio od uprave i igrača bivšeg kluba da se vrati u tim. Priznao je da je pogriješio i želi se na Nou Camp vratiti u ljeto 2019. godine.

Izvor Mundo Deportiva tvrdi da se Neymar kaje što je insistirao na izlasku iz Messijeve sjene, navodno ga je zaslijepio novac i pogriješio je u procjenu da će odlaskom postati bolji igrač.

Također, smeta mu kvalitet nogometa u Ligue 1. Smatra je nekvalitetnom i žali se na konstantne brutalne prekršaje koje je doživio.

Neymar bi dakle rado u Barcelonu, ali za sada ga klub nema namjeru vraćati. Izdaja je bila ogromna, a trenutno se između dvije strane vodi proces na sudu zbog kršenja stavi u ugovoru.

U redovima katalonskog velikana smatraju da se Neymar ovim zahtjevima "pere" pred navijačima jer mu je to taktika za prelazak u Real Madrid koju bi opravdao riječima "želio sam u Barcelonu, niste me htjeli i otišao sam gdje me žele".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac je u ovoj sezoni postigao 29 golova uz 19 asistencija u 30 odigranih mečeva, ali je sezonu završio zbog povrede stopala.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.