Barcelona dogovorila prvi transfer za ljeto
Objava transfera će pričekati iz jednostavnog razloga (Foto: EPA)

Brazilski fudbaler na Nou Campu

Barcelona dogovorila prvi transfer za ljeto

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona dogovorila je prvi transfer za ljetni prelazni rok.

Novi član tima sa Nou Campa postaći brazilski fudbaler Arthur Melo koji će u redove Barce doći iz ekipe Gremija.

Već mjesecima unazad pričalo se o dolasku 21-godišnjeg veznjaka. Posao je konačno zaključen i Arthur će od ljeta postati novi član jednog od najvećih svjetskih klubova.

Gremio će na transferu velike nade brazilskog fudbala zaraditi 30 miliona eura, a mladi fudbaler će u ovom timu ostati na posudbi do januara 2019. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Službena objava transfera će doći tek po otvaranju ljetnog prelaznog roka jer bi potpisom Arthura u ovom trenutku Barcelona prešla granice financijskog fair playa za ovu sezonu i suočili bi se sa kaznom od UEFA-e.

Melo je prošao sve omladinske selekcije selekcije Brazila. Očekuje se uskoro i njegov debi za A tim, a moguće je da mu se ime nađe i na spisku putnika za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi