Zvanično podnio ostavku

Muzurović više nije direktor rukometne reprezentacije BiH

Gordan Muzurović od danas više neće obnašati funkciju direktora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odluku o ostavci Muzurović je zvanično saopštio na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, koju je nedugo potom i napustio, a u razgovoru za SportSport.ba priznao je da je o povlačenju razmišljao neko vrijeme.

"Prije otprilike sat vremena sam podnio ostavku. Motivi za nju nisu od jučer. Rukometni savez naše zemlje se nalazi u pat poziciji koja predugo traje, dosta toga je prepušteno improvizaciji, a to u budućnosti samo može donijeti još negativniju sliku. Uradilo se dosta toga u posljednjem periodu, no improvizacija o kojoj govorim je bila uzrok plaćanja određenih grešaka koje su napravljene u slučaju 'Nuić'. I dalje stojim iza toga da greška koja je napravljena s naše strane nije mogla imati za posljedicu onakvu odluku EHF-a", ispričao nam je Muzurović, pa dodao:

"Još 13. janara sam u svojoj glavi donio odluku o ostavci kao odgovoran čovjek, ali dao sam prostora da se sačini kvalitetan materijal koji je otišao u EHF i bez obzira na konačan ishod, odlučio sam da se povučem", riječi su Muzurovića koji se na kraju zahvalio svim ljudima koji su podržavali njegov rad.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.