Fundus cijele priče je...
Muzurović je danas sam izašao pred novinare, jer se on osjeća najodgovornijim za sve...

Švicarska urota protiv BiH

Fundus cijele priče je...

Povodom presude Evropske rukometne federacije kojom je naša reprezentacija diskvalifikovana, odnosno kojom je zbog administrativnog propusta obezvrijeđen sportski uspjeh naše reprezentacije protiv Švicarske, u Rukometnom savezu su sazvali "hitnu" press konferenciju, gdje je novinarima besjedio direktor Gordan Muzurović.

Tomislav Nuić ostat će ni kriv ni dužan sinonim još jedne rukometne blamaže. Budući da nije uvršten u zapisnik za revanš koji se odigrao sredinom januara u Tuzli, a u kojem je naša selekcija slavila uvjerljiv trijumf (21:15) uz jedan gol ovoga lijevog krila, pobjeda je okarakterisana nevažećom, a meč je nakon iscrpljućeg iščekivanja registriran 10:0 za Švicarsku.

Tako će naša reprezentacija propustiti junski baraž za SP 2019. u kojem je trebala igrati sa Norveškom.

Muzurović je detaljno opisao šta se sve dešavalo 12. i 13. januara, a fokus cijele priče usmjerio je na bestijalno bezobrazne Švicarce i delegata koji je prvo priznao vlastitu grešku, a onda se uplašio za samoga sebe pa iskrivio istinu.

Na koncu podrobnijeg monologa kakvog se ne bi postidjeli ni rimski govornici, a čije smo dijelove objavili u prethodnom tekstu, Muzurović je razočaran što se nije uzela u obzir suština, a ona je da je Nuić imao pravo nastupa. Iznio je nekoliko pikanterija koje bi ekipa iz Monty Pytona komotno mogla ekranizirati da se još bave satirom.

"Činjenica je da delegat nije isprintao zapisnik. Zašto nismo tražili? Zato što čovjek treba da radi svoj posao. On je došao na utakmicu bez zapisnika. Znate li gdje je štampan? U robnoj kući Omega u Tuzli! To je prava istina. U 11 do 8 je zapisnik došao do nas. Niko ni od vas novinara nije vidio da nema Nuića tamo.

Vjerovali smo delegatu. Ni sanjali nismo da može to da uradi. Sudije također nisu prebrojale igrače. Stojim iza svega ovoga. Ja sam odgovoran i zato sam sam izašao pred vas.

I nakon svega, zabio je gol pa opet niko nije reagovao. Tek kada je dobio dvije minute ljudi su se zapitali šta se dešava.

Odmah poslije utakmice idemo na sastanak, a delegat sav crven ne zna šta da radi, zove EHF. Kažu mu je li bio na delegation listi, ako jeste da nije problem.

Švicarci najavljuju žalbu. Delegat pravi novi zapisnik. Tu noć dobio sam uvjeravanja od njega da je to problem tehničke prirode i da će sve biti uredu...

Njega je opterećavalo što je igrač dobio crveni karton. Znao je da je napravio grešku. Kasnije je pričao sve kako je bilo. Ali onda je rekao da nije imao tehničkih uslova da isprinta zapisnik što nije istina. Imamo potkrijepljeno slikama da hotel taj ima printer. Potvrda da postoji wi-fi.

Fundus cijele priče je da li je igrač imao pravo nastupa, a to se utvrđuje na tehničkom sastanku. To je najbitnije, pored svih propusta za koji smo djelomično i mi odgovorni", riječi su Muzurovića.

Dakle, tako je kako je. Kakav god da je delegat "kloc" ne može se zapisnik printati ni u kakvom tržnom centru, kako god da se on zove. Valjda je to poenta cijele priče. Sve je Muzurović upravu i uzmimo da je sve ovo istina, ali lakrdija, brate mili. Lakrdija. I nikakva urota Švicarske protiv BiH, samo istrajavanje na principima, sitnim detaljima u surovom svijetu gdje se mora biti pažljiv, minuciozan, oprezan. Gdje svako svakoga želi prevariti, nasamariti, iskoristiti bilo šta u svoju korist i nema prostora za biti naivan...

Bar ćemo znati u budućnosti da tražimo sve crno na bijelo, valjda nam ovo bude nauk za ubuduće.

Top Komentari

Jadnimi
Pravno formalo, sve je ovo glupost. Momak je imao pravo da igra, u osnovnoj priloženoj dokumentaciji je bio. Znaći svak prića da nije imao pravo da igra, je besmislena. Svi pravni akti koji su napravljeni na nedakvatnom tumaćenju priložene dokumentacije su diskutabilnii. Ako je neki dokument, napravljen na osnovu pravno osporivih(ćitaj pogrešnih-neispravnih) činjenica, on je pravno ospriv(nije validan, u datom trenutku), Imbecilna odluka federacije je realno podložna suskoj tužbi. Sada se treba tužiti federacija, na osnovu pretpljene, sportske i fanincijske štete, po osnovu plasmanau reprezentacije na prvenstvo.. Noramalno tražiti se nadoknada fiancijske i sportske štete. Ova odluka godi našem savezu, jer imaju bar prevnika-pripravnika u službi, mogu ODRATI savez. Potpisnik je lično(a djelomično pravno lice) odgovoran, jer nije do kraja provjrio akt, koji je trebao biti preslik ulazne dokumenacije. Igrač je bio u ulaznoj dokumentaciji - ostalo se zvižduće
15 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi