Foto: EPA

Joseph Parker pred borbu sa Britancem

"Žešći sam borac od Klička, spreman sam pobijediti Joshuu"

Midhat Šljivak

Joseph Parker će se za tri sedmice naći u ringu sa Anthonyjem Joshuom u meču u kojem ćemo dobiti čovjeka sa četiri naslova prvaka svijeta.

Meč u Cardiffu 31. marta donijeće i prvi poraz za nekog od boraca, a Parker je spreman da šokira svijet i da pobijedi apsolutnog favorita Joshuu.

Tvrdi da će biti mnogo teži rival Britancu nego što je to bio legendarni Vladimir Kličko koji je pao u 11. rundi.

"Ja nisam ni sličan Vladimiru Kličku. Smatram da sam žešći borac i da imam veliko srce. Možda nemam previše iskustva, ali znam podnijeti udarce i znam pobijediti. Mogu izgubiti meč, ali ne želim pasti. Istina, brinem se jer ću u ringu biti sa strašnim udaračem, ali spreman sam", rekao je Parker.

Parker u meč ulazi sa 24 odrađena meča, sve ih je dobio, a čak 18 nokautom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.