"Uskoro će biti samo jedan na vrhu lanca ishrane - Deontay Wilder"

"Uskoro će biti samo jedan na vrhu lanca ishrane - Deontay Wilder"

M. Šljivak

Deontay Wilder je sinoć u New Yorku pobijedio Luisa Ortiza nokautom u 10. rundi i tako je odbranio naslov WBC prvaka svijeta teške kategorije.

Iako je Amerikanac bio na ivici poraza u sedmoj rundi kada ga je Ortiz žestoko uzdrmao, uspio se spasiti i ubrzo je ponovo kontrolisao meč, te je Kubanca poslao na pod u 10. rundi.

Očekivano, nakon meča je dobio pitanje o Anthonyju Joshui, čovjeku sa kojim ga čitav svijet želi vidjeti u ringu.

Wilder tvrdi da je spreman za borbu i da je sve na timu britanskog boksera.

"Već sam sada spreman. Uvijek sam govorio da želim ujediniti sve naslove i spreman sam to učiniti kad god su oni spremni. Ja sam najopakiji čovjek na planeti i to sam večeras dokazao. Ovo je učvrstilo moju poziciju na vrhu lanca ishrane. Uskoro će biti samo jedan prvak, jedno lice i jedno ime – Deontay Wilder. Nije stvar u veličini mišića, već je u srcu", poručio je američki bokser.

Najavio je i dolazak u Cardiff 31. marta na meč Joshue sa Josephom Parkerom u kojem ćemo dobiti šampiona u tri kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi