"On je još jedan bijelac u nizu koji koristi crnce da bi zaradio novac"

Wilder sasvim iskreno

"On je još jedan bijelac u nizu koji koristi crnce da bi zaradio novac"

M. Šljivak

Američki bokser Deontay Wilder imao je zaista kontroverzan ispad pred sutrašnji meč za WBC titulu protiv Kubanca Luisa Ortiza.

Wilder odavno već želi u ring sa britanskom zvijezdom Anthonyjem Joshuom. Ipak, poznati promotor Eddie Hearn ne želi pristati na njegove uslove oko meča i za sada dogovora o velikom obračunu nema.

Međutim, Amerikanac je uzbudio strasti kontroverznom izjavom o Hearnu. Tvrdi da je samo još jedan u nizu bijelaca koji koristi crnce za zaradu novca.

"Eddie Hearn je još jedan u nizu bijelaca koji koristi crnog čovjeka da bi zaradio novac. Vrijeme je bilo da to neko kaže. Ne želim da šutim, govorim ono što mislim", rekao je Wilder, te je još jednom pozvao Joshuu na dvoboj.

"Dajte fanovima ono što žele da vide. Učinio sam vam uslugu prihvativši borbu sa Ortizom jer ste ga vi izradili. Znam da Joshua želi borbu. Doći ću u vaše dvorište", poručio je Wilder.

Duel Wildera i Ortiza na programu je u noći sa subote na nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi