Joshua najavio spektakularne mečeve, a Fury poručuje: AJ, Wilder, dolazim po vas
Vrhunski mečevi do kraja godine u teškoj kategoriji

Svijet boksa dobija ono što želi

Joshua najavio spektakularne mečeve, a Fury poručuje: AJ, Wilder, dolazim po vas

M. Šljivak

Deontay Wilder pobijedio je u subotu Luisa Ortiza i tako odbranio WBC pojas teške kategorije. Amerikanac je, očekivano, nakon 40. pobjede u karijere prozvao prvu zvijezdu svjetskog boksa Anthonyja Joshuu sa kojim već dugo želi borbu.

Međutim, tim britanskog boksera ne želi previše razmišljati o Wilderu već su u potpunosti fokusirani na meč protiv WBO prvaka Josepha Parkera 31. marta u Cardiffu.

Ipak, Joshua je za Sky Sports potvrdio kako se razmatra borba sa Wilderom, ali ta borba će se dogoditi tek nakon duela sa Parkerom, te povratnikom u ring Tysonom Furyjem.

"Wilder bi mogao biti sljedeći nakon Furyja", najavio je Joshua, ali tvrdi da američki bokser ima samo jedan jedini pravi udarac.

"Nokauti u 39 od 40 borbi jasno pokazuju da ima moćan udarac. Udarci ne dolaze aperkatom, niti krošeom, Oni samo stižu desnim direktom i ako eliminišete taj udarac, eliminisali ste sva oružja. Kada mu to oduzmete, on počne gubiti samopouzdanje", istakao je Joshua.

Borba sa Parkerom je na rasporedu za tri sedmice. Ako ga uspiješno riješi slijedi pravi spektakl i borba sa nekadašnjim prvakom Tysonom Furyjem sredinom godine, dok bi se eventualni duel sa Wilderom mogao desiti krajem 2018. godine.

Tyson Fury je najavio povratak i samo je kratko poručio.

"Vraćam se. Ovo je moja godina. Wilder, Joshua, dolazim po vas", rekao je Fury, te je najavio da želi borbu i sa Wilderom bez obzira na ishod mečeva.

Svi bokseri iz vrha teške kategorije još uvijek su bez poraza. Nakon duela Joshue i Parkera jedan od njih će doživjeti prvi poraz, ali do kraja godine bi na tronu mogao biti samo jedan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti