Rukometna ženska Premijer liga BiH

Zvekić predvodila Jedinstvo do visoke pobjede nad Krivajom

Edmir Škorić

Rukometašice Jedinstva savladale su Krivaju sa 41:31 u susretu 14. kola prvenstva BiH.

Tuzlanke su u Mejdanu ugostile Krivaju u derbiju 14. kola Premijer lige BiH, pa su na kraju ostvarile ubjedljivu pobjedu.

Već nakon prvog dijela bilo je 21:13 za igračice Jedinstva, koje više nisu ispuštale prednost i upisale su važnu pobjedu u borbi za titulu.

Admira Zvekić je postigla 15 pogodaka za Jedinstvo, dok je sedam postigla Matea Šumelj. Kod gošća iz Zavidovića Sara Bašić je bila najbolja sa devet pogodaka.

U 15. kolu rukometašice Jedinstva gostovat će u Goraždu, dok že Krivaja biti domaćin Izviđaču. Trenutno su Grude ubjedljivo prve sa 13 pobjeda, Tuzlanke imaju 11 pobjeda, remi i dva poraza, a trećeplasirana je Krivaja sa 10 pobjeda, remijem i tri poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.