Labudice pobjedom nad Izviđačem polusezonu završile na drugoj poziciji
Admira Zvekić ponovo je bila jedna od najboljih na današnjem susretu

Pobjeda u Mejdanu za oproštaj od domaće publike

Labudice pobjedom nad Izviđačem polusezonu završile na drugoj poziciji

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u Mejdanu su se sastale domaća ekipa Jedinstvo AtlasRelax i ekipa Izviđač Central Osiguranja. U jednoj zanimljivoj utakmici slavile su domaće rukometašice rezultatom 29:26 (18:12).

Prvo poluvrijeme domaće rukometašice su odigrane rutinski i gošćama iz Ljubuškog nisu dozvoljavale da se rezultatski približe ni u jednom trenutku. Održavale su pet do šest golova prednosti, pa se tako na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 18:12.

U drugom poluvremenu rukometašice Jedinstva prave dosta tehničkih pogrešaka te dozvoljavaju ekipi Izviđača da se približi na tri gola zaostatka. Junakinja susreta je svakako domaća golmanica Martina Šumelj koja u 58. minuti susreta brani sedmerac gostujućoj rukometašici Dei Vuković, da bi u idućem napadu domaće rukometašice ponovo pogriješile, ali čistu kontru ponovo skida domaća golmanica.

Na kraju zaslužena pobjeda rukometašica Jedinstva rezultatom 29:26, koja je sigurno mogla biti i ubjedljivija da su domaće rukometašice odigrale skoncentrisano svih 60 minuta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Najefikasnija u domaćem sastavu je bila Matea Šumelj sa sedam golova, dok su Neira Midžić i Admira Zvekić postigle po šest golova.

Kod gošći iz Ljubuškog najbolja je bila Dea Vuković sa 9 golova a pratila je Matea Nosić sa 5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi