Paulo Fonseca je imao samo jednu opciju - priznati da je Džeko najbolji.

Šta drugo reći nego priznati činjenicu

Trener Šahtara: Džeko je bio ključni igrač

Edin Džeko je bio ključni igrač večerašnjeg susreta, priznao je trener Šahtara Paulo Fonseca.

A, šta bi drugo i mogao reći kada je Džeko postigao jedini gol na meču, a pored toga je nad njim napravljen faul nakon kojeg je Šahtar ostao sa igračem manje.

"Kao prvo, želim čestitati Romi i poželjeti im sreću u narednoj rundi. Ne mogu im suditi na osnovu jedne utakmice, ali mogu reći da su iskoristili svoje prilike. Šahtar je dominirao sve vrijeme i uvijek smo bili blizu njihovog šesnaesterca, čak i kada smo ostali sa deset igrača", rekao je Fonseca pa nastavio:

"Obzirom da je postigao pobjednički gol, naravno da je Džeko bio ključni igrač. Roma nije imala mnogo prilika, većinom se igralo na njihovoj polovici. Da smo iskoristili više naših šansi u prvom meču, sada bi sigurno bili u četvrtfinalu", poručio je Fonseca.

Podsjetimo, Roma je večeras pobijedila Šahtar sa 1:0 na Olimpicu i na taj način se, uz Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Juventus i Sevillu, plasirala u četvrtfinale Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.