Edin Džeko - Top player!

Klasa je vječna

Edin Džeko - Top player! · Komentar

Jednoga dana kada se oprosti od fudbala, kada prođe nekoliko godina i kada shvatimo da, jednostavno, nemamo nikoga ni sličnog njemu - bit će nam malo jasnije kakva je fudbalska veličina (bio) Edin Džeko.

Često osporavan, posebno u domovini gdje je i najteže zaraditi poštovanje čim bilo šta postigneš, Džeko je gazio svojim putem i u Njemačkoj, i u Engleskoj, pa i u Italiji. Večeras je uveo jednu, u evropskim okvirima, blago iznadprosječnu Romu u četvrtfinale Lige prvaka i to se može smatrati krunom njegove karijere u međunarodnim takmičenjima.

Podatak da je Džeko učestvovao u sedam od posljednjih osam golova Rome u Ligi prvaka (4 gola, 3 asistencije) dovoljno govori o njegovoj važnosti za ovaj klub. Di Francesco je prije revanša sa Šahtarom iskreno poručio da se najviše uzda u Edina Džeku, da od njega očekuje da baš on bude taj. Znao je dobro trener Rome šta govori, nije lud. Svaka čast i Nainggolanu, Underu i Perottiju, ali Džeko je klasa iznad.

Nije to nimalo subjektivno. Edin Džeko je dokazana veličina, dokazani strijelac i čovjek koji je večeras zaslužio da mu se pokloni cijeli stadion prilikom izlaska iz igre u 89. minuti. Komentatori bi iskoristili onu staru, izlizanu frazu - Aplauz na otvorenoj sceni. Eto, to je dobio večeras.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Džeko i jeste za aplauza, a kakav je idol bordo dijela Rima pokazuje i slika jednog starijeg navijača s večerašnje utakmice. Kosa je osijedila, nagledao se on sigurno svakakvih fudbalera u bordo dresu, i domaćih i stranih. Ali ima svog favorita. Ni on nije lud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi