Lewandowski ide na klupu, Robben odmara...

Heynckes spremio nekoliko iznenađenja u sastavu za Bešiktaš

Fudbaleri Bayerna će večeras u Istanbulu vjerovatno rutinski potvrditi plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon pobjede 5:0 u prvoj utakmici na Allianz Areni, Bayernu ostaje lakši dio posla i trener ovog kluba Jupp Heynckes će shodno tome i napraviti određene promjene u sastavu.

Najveće iznenađenje će biti izostanak Roberta Lewandowskog iz prvih jedanaest, a njega će u vrhu napada zamijeniti Sandro Wagner. Razloga zbog kojih Poljak neće zaigrati protiv Bešiktaša je više, ali vjerovatno je glavni taj što mu u slučaju žutog kartona prijeti suspenzija i preskakanje prvog meča četvrtfinala.

Za meč sa Bešiktašom Heynckes neće računati ni na Robbena koji je dobio odmor, a sve ukazuje na to da su Bavarci sebi već upisali prolaz.

Bayern će vjerovatno istrčati u sastavu: Ulreich; Kimmich, Sule, Hummels, Alaba; Vidal, Thiago; Muller, James, Ribery; Wagner.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prva postava Bešiktaša trebala bi izgledati ovako: Fabri; Gokhan, Medel, Necip, Adriano; Hutchinson, Tolgay; Quaresma, Talisca, Babel; Negredo.

Meč Bešiktaša i Bayerna će suditi Michael Oliver iz Engleske, a utakmica se igra s početkom u 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.