"Guardiola je stalno u strahu jer se boji gubitka moći i autoriteta"

Muller-Wohlfahrt uskoro objavljuje knjigu

"Guardiola je stalno u strahu jer se boji gubitka moći i autoriteta"

E. Čaušević

Bayernov doktor Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt uskoro će objaviti knjigu o dešavanjima koje je doživio otkad radi u bavarskom klubu.

Muller-Wohlfahrt je pripremio mnogo "sočne" detalje iz svlačionice njemačkog prvaka, a mnogi s nestrpljenjem očekuju posebno dio iz vremena Pepa Guardiole. Poznato je daje Muller-Wohlfahrt napustio Bayern kada se posvađao s španskim stručnjakom.

"Pep Guardiola je čovjek koji imao veoma nisko samopouzdanje i čini sve da to sakrije od ljudi. Zbog toga izgleda kao da stalno živi u nekom strah. Nije ga strah poraza koliko ga je strah gubitna moći i autoriteta", piše, između ostalog, Muller-Wohlfahrt u knjizi i dodaje:

"Želio je u svemu biti najpametniji, eto zagrijavanja od pet minuta su dovoljna igračima. Naš odnos nije nikako mogao dobro završiti. Mene je vidio kao nekoga ko prima naredbe ma kakve bile. Jednom mi je pukao film, derao sam se na njega i udario jako šakom od stol. Tada sam shvatio da moram ići što dalje".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi